Saturday, November 29, 2008

Targul de dulciuri


Ce poate fi mai dragut intr-o dupa-amiaza de noiembrie decat sa mergi cu prietenele tale la Targul de Dulciuri? :) Turta dulce, baklava, pasta de migdale (extrem de scumpaaaaaa), fursecuri si fursecuturi...Delicious :) Sugestie pentru anul viitor - frigaruile de fructe in ciocolata sa se poata cumpara, nu sa fie doar decor :P

MomenTTum

Acum e momentul tau...momentul tinerilor...momentul sa crestem! Si daca si tu vrei sa raspunzi provocarii, intra pe http://asociatiamomenttum.wordpress.com/

Conceptul de dezvoltare personala este urias ca si continut si posibilitati de abordare. Noi ne propunem sa lucram cu el la modul practic, pentru ca suntem convinsi ca dezvoltarea personala vine mai ales din “a face tu” decat din “a vedea la altii”.

Asadar, uite cum este structurat acest blog: exista trei categorii (vezi in dreapta paginii) pe care le-am gandit ca pe o serie de provocari (da, te provocam sa te pui pe primul plan!) si fiecare este construita dupa cum urmeaza:

  • Exercitii. Noi o sa postam aici exercitii, iar tu, daca vrei, le faci, si apoi, tot daca vrei, ne spui cum a fost si ce ai castigat din asta.
  • Atelier de creativitate. Prin acest ‘atelier’, iti propunem urmatorul joc: in fiecare dimineata vei gasi in aceasta categorie o provocare creativa, care sa iti faca ziua putin mai altfel decat fiecare alta zi, sa alunge un pic din rutina. Te bagi?
  • Inspirational. Aici vei gasi lucruri pe care le-au spus sau le-au facut alti oameni si care sunt interesante. Poti sa te gandesti cum sa le integrezi in viata ta pe cele care iti plac foarte mult. Enjoy!

Wednesday, November 26, 2008

YnterACT

Dare to communicate !

Prin organizarea cluburilor de comunicare creativa YnterACT AEGEE București te provoacă la un alt fel de comunicare.
Sub deviza “Comunic, deci exist”, AEGEE Bucureşti relansează YnterACT, un proiect care pune accentul pe comunicare creativă, interpersonală şi pe modalităţile prin care îţi poţi îmbunătăţi aceste două abilităţi. Proiectul pilot a avut loc între anii 2005-2007 şi s-a ocupat de promovarea metodelor alternative de educație în domeniul comunicării: dezbateri, teatru-forum, jocuri de gândire laterală sau de comunicare interculturală, reunind, în cadrul acestor activităţi, peste 1500 de tineri.
Bazându-se pe experienţa dobândită, AEGEE Bucureşti va organiza în perioada 2008-2009 două module de formare pe comunicare bazate pe metodele specifice educației non-formale. Primul modul se va desfăşura în Bucureşti, de-a lungul a patru săptămâni, în perioada noiembrie 2008 – ianuarie 2009. În cadrul acestui modul vor fi abordate temele: elemente de bază ale comunicării, situații de comunicare interpersonală, creativitate în comunicare, dezvoltare a abilităţilor de comunicare. Pe baza rezultatelor evaluării primului modul, va fi elaborat cel de-al doilea, în perioada martie-mai 2009. Se aşteaptă ca, printr-un grad înalt de interactivitate, cei 25 de participanți să învețe să colaboreze în procesul dezvoltării personale.
Modulele vor fi conduse de doi traineri cu experienţă în formarea tinerilor, atât în România, cât şi în străinătate, unul dintre ei fiind certificat de către Ministerul Educației și Cercetării, iar celălalt având studii universitare de specialitate în domeniu.
Dacă îţi lipseşte curajul, relaxarea în exprimare, acurateţea mesajului, dacă nu reuşeşti să îi înţelegi pe ceilalţi şi să te faci înţeles, dacă simţi că mesajul pe care îl transmiţi este ambiguu, atunci „îţi dăm cuvântul”! Te aşteptăm să vorbim despre comunicare şi să comunicăm! Tot ce trebuie să faci este să dai un mail la adresa: ynteract@aegee-bucuresti.ro.

Sursa: http://www.aegee-bucuresti.ro/

Festivalul Filmului Japonez

Te pasioneaza Japonia, cultura sau limba Tarii Soarelui-Rasare? Atunci fa-ti timp de un film ;)
Detalii pe site-ul Ambasadei Japoniei

Tuesday, November 18, 2008

Intinde o mana, ofera un zambet!

Aceasta este o sinteza a ceea ce s-a intamplat iarna trecuta. De ce o publicam si Cristina si eu ? Raspunsul este usor - ne dorim sa dam cat mai multe sanse celor in nevoie si sa dam un exemplu pentru toti cei care vor sa se implice. Va asteptam (detalii in curand)!


Campania umanitară a început de la o idee,de la un gând frumos ce vroia să aducă zâmbetul pe chipul unor copii cu care soarta a fost nemiloasă.
În urma demersurilor necesare,la D.G.A.S.P.C,pentru demararea acestei campanii,centrul de plasament"Pinocchio nr.3" a fost cel ales. Direcţiunea liceului(Lic.Al.I.Cuza) a sprijinit deasemenea desfăşurarea acestui proiect.
Primul pas a constat în realizarea de afişe care au împânzit holurile liceului.Apoi,timp de 5 ore,în data de 11 decembrie,în sala de festivitaţi au rulat filmuleţe in atmosfera Crăciunului,preţul biletului fiind unul modest.
Temerile noastre au fost mari,dar din fericire nu au triumfat!Mulţi dintre elevii liceului au răspuns invitaţiei noastre şi au contribuit astfel,însa nu numai cu banii,ci şi cu jucării şi hăinuţe.Nici profesorii nu au stat deoparte,promovând evenimentul,lăsându-i pe elevii să lipsească de la ore,şi nu în ultimul rând,au contribuit şi ei in funcţie de posibilităţi.
Succesul a fost răsunator-aproximativ 160 de elevi au fost prezenţi in sala de festivităţi,în decursul a 5 ore.
Copiii de le centrul de plasament "Pinocchio,nr.3" i-au scris Moşului şi astfel am aflat ce îşi doreau să primească de Crăciun.Pe lângă nelipsitele haine,jucării şi dulciuri,unul dintre copii a reuşit să ne surprindă cerând o Biblie si iconiţe.
Cu banii strânşi am reuşit să cumpăram rechizite,ghiozdane,fructe,dulciuri,diferite jocuri,iar la acestea s-au adaugat numeroasele pachete cu hainuţe si jucării aduse de elevii care au inţeles că nu toţi avem şansa de a trăi într-o familie care să ne iubească şi să ne îngrijească necondiţionat şi,mai ales,nu toţi avem şansa de a fi fericiţi.
Micuţii ne-au primit cu braţele deschise,încântaţi de cadourile ce aveau sa le primească.Responsabilii centrului ne-au mai invitat şi in timpul anului pentru a fi alături de copiii,deoarece ei au nevoie şi de căldură sufletească,nu numai de cadouri.Satisfacţia iniţiatorilor acestei campanii a fost una direct proporţională cu zâmbetul ce lumina chipul copiilor.
Trist este că cei mai mulţi dintre noi ne aducem aminte de aceşti copii doar in perioada sărbătorilor,de parcă ar trăi numai atunci.În cursul anului nevoile acestora sunt mari,dar nimeni nu se gandeşte la ei.Sunt abandonaţi şi de societate,nu numai de propria familie.
Noi vrem să oferim un imbold,un exemplu pentru ca tot mai mulţi dintre noi să ia iniţiativa unei astfel de idei.Sunt mulţi cei care au nevoie de noi,iar ajutându-i pe alţii,te ajuţi,la rândul tau,pe tine...
Campania "Întinde o mână,oferă un zâmbet" ,nu se opreşte aici şi promite evenimente asemănătoare,cu rezultate pe masură! Deşi nu este un basm,povestea noastră este o poveste reală care a avut"Happy end"!!!

(Proiect initiat de Cristina V.si Raluca P.)

Saturday, November 8, 2008

Poate, sigur, uneori


Navighez in ape colorate. Mi-s vasla ce duce vise de dor si vaslasul care pastreaza directia. Mi-s toti din cati am cunoscut si parte din caruselul de ganduri ce se plimba cu metroul. Uneori chiar sunt alarma de dimineata si linistea din BCU. Probabil sunt si drumul prin Cismigiu ori poate mesajul care ocoleste ani si orase pana sa ajunga ACOLO.