Sunday, March 28, 2010

Iolanta

Eram datoare sa scriu despre opera pe care am vazut-o vineri seara la Theatre du Capitole... Este vorba de "Iolanta", una dintre operele lui Ceaikovski mai putin cunoscute in Romania - director muzical Tugan Sokhiev.
Cel mai frumos decor intalnit pana acum : o feerie de trandafiri puse in lumina in maniera exceptionala. Cea mai frumoasa solista de pana acum, cu o voce incantatoare - Gelena Gaskarova. Una dintre cele mai joase si patrunzatoare voci masculine - Mikhail Kolelishvil. Si una dintre cele mai frumoase rochii albe :)
Destinul face sa ma aflu in Toulouse tocmai in anul prietenei franco-ruse - iata de ce am parte de atatea minunatii artistice. Saptamana viitoare am in plan baletul "Giselle" si, putin mai tarziu, in mai, "Elektra".

Wednesday, March 3, 2010

Mărțișorul sau tradiția nu se uită

Întotdeauna am fost o fană a primăverii și în special a lunii martie pentru că dă dependență, stare de bine și de liniște. Evident, mărțișorul nu lipsește din tabloul schițat de o mână invizibilă la interval de timp regulat. Și câte amintiri poate îngloba un lucrușor legat de o sfoară alb-roșie.
Cu toate că mă aflu pe sol francez, nu puteam să uit de Mărțișor - drept dovadă am primit de acăsică unul fruuumos de tot cu o rândunică pentru mine și alte câteva pentru prietenele mele din alte țări. A fost drăguț să le ofer și să le explic ce înseamnă pentru noi, românii (și bulgarii totodată), 1 martie...