Monday, February 23, 2009

Student Career Path


Asociaţia Clubul Liderii Mileniului Trei lansează un nou proiect dedicat tinerilor.
”Student Career Path” îi încurajează pe tineri să aleagă responsabil şi conştient facultatea pe care doresc să o urmeze, astfel încât să îşi poată construi o carieră solidă. Aceasta trebuie să le pună în valoare talentul şi abilităţile, asigurându-le un rol activ ca cetăţean european . Este important să luăm în considerare şi competenţele din mediul socio-economic dinamic şi competitiv in vederea creşterii gradului de angajabilitate pe piaţa locală şi europeană a muncii .

60 de tineri din clasa a unsprezecea ( din 6 licee bucureştene) vor beneficia de consiliere în vederea orientării în carieră. Aceştia vor intra în contact direct cu mediul universitar din Bucureşti cu ajutorul a 30 studenţi voluntari.

În cadrul primei etape, participanţii vor beneficia de şedinţe de orientare în carieră cu un grup de consilieri şcolari, colaboratori ai proiectului. Şedinţele vor consta în teste de aptitudini însoţite de discuţii cu specialişti care să îi ghideze pe participanţi. Scopul acestor şedinţe este conştientizarea de către tineri a ariilor lor de interes şi a domeniului în care ar putea urma o carieră.

Între şedinţele de consiliere şi participarea efectivă la cursurile facultăţilor alese elevii participanţi vor lua parte la un curs despre luarea deciziilor, management personal şi gândire pe termen lung.

Participarea la cursuri se va realiza cu ajutorul studenţilor voluntari. Se vor vizita instituţiile alese, iar elevii vor participa la cursurile pentru care au optat, vor interacţiona cu studenţi, asistenţi şi profesori şi vor avea posibilitatea sa pună întrebări care să îi ajute in luarea unei decizii.

La sfârşitul perioadei în care ei participă la cursuri, elevii îşi vor ierarhiza opţiunile în ceea ce priveşte alegerea facultăţilor. În funcţie de aceste opţiuni, echipa Student Career Path le va asigura întâlniri cu alumni, profesionişti în domeniile respective.

Finalul proiectului va fi marcat de organizarea unui bal mascat având următoarea temă: “Sunt ceea ce am învăţat din acest proiect”. În cadrul balului, fiecare dintre invitaţi (echipa de proiect, participanţi, voluntari, profesionişti - absolvenţi, invitaţi, parteneri) va răspunde provocării de a exprima, prin costumaţia aleasă, ce i-a adus proiectul Student Career Path şi care îi sunt experienţele cele mai dragi din cadrul acestuia.

Pentru a te înscrie, trimite la adresa clublmt@gmail.com pana la data de 08 martie 2009 formularul de participare completat (formularul e disponibil pe http://www.clublmt.ro/)
Succes, te aşteptam !

No comments: