Wednesday, November 26, 2008

YnterACT

Dare to communicate !

Prin organizarea cluburilor de comunicare creativa YnterACT AEGEE București te provoacă la un alt fel de comunicare.
Sub deviza “Comunic, deci exist”, AEGEE Bucureşti relansează YnterACT, un proiect care pune accentul pe comunicare creativă, interpersonală şi pe modalităţile prin care îţi poţi îmbunătăţi aceste două abilităţi. Proiectul pilot a avut loc între anii 2005-2007 şi s-a ocupat de promovarea metodelor alternative de educație în domeniul comunicării: dezbateri, teatru-forum, jocuri de gândire laterală sau de comunicare interculturală, reunind, în cadrul acestor activităţi, peste 1500 de tineri.
Bazându-se pe experienţa dobândită, AEGEE Bucureşti va organiza în perioada 2008-2009 două module de formare pe comunicare bazate pe metodele specifice educației non-formale. Primul modul se va desfăşura în Bucureşti, de-a lungul a patru săptămâni, în perioada noiembrie 2008 – ianuarie 2009. În cadrul acestui modul vor fi abordate temele: elemente de bază ale comunicării, situații de comunicare interpersonală, creativitate în comunicare, dezvoltare a abilităţilor de comunicare. Pe baza rezultatelor evaluării primului modul, va fi elaborat cel de-al doilea, în perioada martie-mai 2009. Se aşteaptă ca, printr-un grad înalt de interactivitate, cei 25 de participanți să învețe să colaboreze în procesul dezvoltării personale.
Modulele vor fi conduse de doi traineri cu experienţă în formarea tinerilor, atât în România, cât şi în străinătate, unul dintre ei fiind certificat de către Ministerul Educației și Cercetării, iar celălalt având studii universitare de specialitate în domeniu.
Dacă îţi lipseşte curajul, relaxarea în exprimare, acurateţea mesajului, dacă nu reuşeşti să îi înţelegi pe ceilalţi şi să te faci înţeles, dacă simţi că mesajul pe care îl transmiţi este ambiguu, atunci „îţi dăm cuvântul”! Te aşteptăm să vorbim despre comunicare şi să comunicăm! Tot ce trebuie să faci este să dai un mail la adresa: ynteract@aegee-bucuresti.ro.

Sursa: http://www.aegee-bucuresti.ro/

No comments: